Pages

Koken

cake
 ingrediënten
4 eieren,
250 gram bloem,
250 gram suiker,
250 gram gesmolten boter(goede boter)
voorbereiding:
scheidt het eiwit van het eigeel.
klop het eiwit tot het stijf word.(het eigeel niet weg doen)
laat de boter smelten.
hoe werk ik:
neem een grote kom en doe de suiker erbij maak een kuiltje in het midden.
doe eierdooiers in het kuiltje met de boter.
meng het tot er geen stukken meer in zitten
voeg de bloem bij het mengsel.(het beste is als de bloem gezeefd is)
doe nu het stijf geklopte eiwit erbij.
neem de vorm die u wilt gebruiken en smeer die in met boter en bloem.
doe het in een oven van 170 graden na een half uurtje zou je cake klaar moeten zijn.

pannenkoeken
7 a 10 pannenkoeken
200gram zelfrijzende bloem
een halve liter melk

30 gram fijne suiker
een pakje vanille suiker
een scheutje maisolie of zonnebloemolie
boter
 een snuifje zout

hoe begin ik:
zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe maak een kuiltje en doe de eieren der in.
doe een derde van de melk en begin te kloppen met een garde of een handmixer,
voeg de rest van de melk toe met een snuifje zout.
nu mag de maisolie of zonnebloemolie toegevoegd worden
nog effen mixen en klaar!